Bildundervisning

Bildundervisning och kreativt skapande

Min pedagogisk erfarenhet fördjupar jag genom att sysselsätta mina barn med kreativt skapande. Det finns flera anledningar till att konstaktiviteter är så bra är att de utvecklar barnets finmotorik, fantasi, kreativitet och ger barnet en chans att uttrycka sina känslor och tankar.

Fina lampor i barnrum

Hur kan man liva upp stämningen i barnets rum? Jag kom på en ide om hur vi kan skapa med barnen lekfulla lampor i deras rum. Jag köpte billiga lampskärmar från IKEA och målade på dem mina barns favorit motiv – deras nalle hundar och hästar. Barnen deltog i processen genom att sätta fast paljetter.

Påsk kycklingar

Påsk har blivit min inspirationskälla för att göra något roligt tillsammans med mina barn.

Bildundervisningen i grundskolan

Mitt intresse för kreativa processer och att väcka den lekande människan inom oss har resulterat i olika workshops för både teambildning och individuellt skapande.

Under mina lektioner använder jag mig av de klassiska grundläggande undervisningsmetoderna i bild och form i kombination med nya metoder och material som har kommit med det moderna livet. Jag kombinerar teori inom konst med andra ämnen såsom konsthistoria, biologi, geografi och historia. Som resultat skapar vi tillsammans med barnen kompositioner och ställer ut på skolan eller på bibliotek ( Frölunda bibliotek, Majornas bibliotek och Älvstrandens bibliotek).

Vill ni ha individuell undervisning i bild och form? Då får ni gärna kontakta mig via mejl eller telefon.